3D Yazıcı ile Kalp Yaması

3D Yazıcısının Ürettiği KALP Yaması

Bilim insanları yaralı kalp dokusunu iyileşmesine yardımcı olacak 3 boyutlu biyobaskılı yama üretti !

Amerikan Kalp Derneğinin ‘Circulation Research’ dergisinde yayımlanan çalışmada, Minnesota Üniversitesi önderliğindeki araştırmacılardan oluşan ekibin, kalp krizi sonrası zarar gören dokunun onarılmasına yardımcı olacak 3D olarak basılabilen sentetik yama ürettiğini belirtti.

Bu hasarı telafi etmek için yapay doku ilavesi geliştirmeyi amaçlayan araştırmacılar, erişkin insan kalp hücrelerinden elde edilmiş kök hücrelerinden laboratuar ortamında bir doku geliştirmek ve bunun diğer kalp kaslarıyla senkronize şekilde artmasını sağlamak için lazer tabanlı 3 boyutlu biyobaskı tekniğini kullandı.



3D Yazıcısı Hakkında

3D yazıcılar her geçen gün hayatımızın pek çok alanında karşımıza çıkıyor ve çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Tıp alanında yapılan gelişmeler ise gerçekten heyecan verici. Tıptaki gelişmelerle son günlerde 3D yazıcı kullanarak bir bebeğin hayatı kurtarıldı. Henüz gelişmekte ve yayılmakta olan bir teknolojinin bir bebeğin hayatını kurtarması gelecekte bu yazıcıların çok daha fazla kullanılacağını gösteriyor.


Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder