En Büyük Teknoloji Şirketleri

Bu Makalemizde Güncel Olan Dünyanın en büyük Teknoloji Şirketlerinden Kısaca Bahsettim. 


1 -  Samsung Electronics

Samsung Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Elektronik'tir.
Samsung, 1990'lı yıllarda, Kore dışında hızlı bir büyüme göstermiştir. Diğer Asya şirketlerinin aksine, 1997'deki Asya Ekonomik Krizi'ni neredeyse hasarsız atlatmıştır. Samsung Elektronik 2000-2005 yıllarında rekor büyüme ve kâr elde edip, günümüzde dünyanın en büyük teknoloji şirketleri sıralamasında 1. sırada yer almaktadır.



2 - Apple Inc.

Apple Inc. ya da eski adıyla Apple Computer, Inc., merkezi Cupertino'da [5] bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirkettir.
Şirket 1 Nisan 1976 yılında kurulmuş ve 3 Ocak 1977’de Apple Computer, Inc. adıyla anonim şirket haline gelmiştir. Apple, Samsung Electronics'den sonra ciro açısından dünyanın en büyük ikinci bilgi teknolojileri şirketi; Samsung ve Nokia'dan sonra da dünyanın en büyük üçüncü cep telefonu üreticisidir.



3 - Foxconn

Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. ( Foxconn olarak bilinir) merkezi Tayvan'da bulunan ve elektronik imalat hizmetleri ( EMS ) sektöründe faaliyet gösteren bir çok uluslu şirket'tir. Şirket dünyanın en büyük elektronik imalat hizmetleri sağlayıcısıdır. ve Çin'in en büyük ihracatçılarındandır. Foxconn temel olarak bir orijinal dizayn imalatçısı şirketidir ( ODM - Original Design Manufacturer ) ve müşterileri arasında çok büyük Amerikalı , Avrupalı ve Japon elektronik ve bilgi teknolojileri şirketleri vardır. Şirketin ürettiği ve halk arasında en bilinen cihazlar ise iPad, iPhone, Kindle, PlayStation 3 ve Xbox 360 


4 - Hewlett-Packard Şirketi (HP)

Şirket 1 Ocak 1939 yılında 2 öğrenci arkadaş - William Hewlett ve David Packard tarafından kurulmuştur.
Hewlett-Packard Şirketi (kısaca HP), merkezi ABD'de Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan çok büyük bir uluslararası şirkettir. Bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisidir.
Şirket dünya çapında hükümet, sağlık ve eğitim sektörlerindeki müşteriler dahil tüketiciler, küçük ve büyük işletmeler için geniş teknoloji ürünlerle beraber çeşitli yazılım ve bilişim teknolojisi hizmetleri sunmuştur.


5 - IBM (International Business Machines; Uluslararası İş Makineleri)

Kart delici makinelerin bulucusu Herman Hollerith'in patentlerini işlemek ve geliştirmek üzere Thomas J. Watson tarafından 1911 yılında kurulmuştur.
Merkezi Armonk, New York, ABD'de olan, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketidir. 410.000'i aşkın çalışanı ile 170'ten fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Faaliyet gösterdiği alanlar arasında bilgisayar ve donanım üretimi, yazılım, servis hizmetleri, sunucu servisleri ve AR-GE bulunmaktadır. Dünyada her yıl en fazla yeni patent alan şirket durumundadır.



Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder