Robot Böcekler

Robot Böcekler

Almanya’daki Bielefeld Üniversitesi’nde yapılan çalışmada, araştırmacılar altı bacaklı böcek robot geliştirmeyi başardı. Bilim insanlarının, sopa böceğini örnek alarak geliştirdiği bağımsız hareket edebilen robot, birçok farklı yüzeyde başarıyla hareket edebiliyor.


Sopa böceğinin hareket kabiliyetleri ve vücut yapısı örnek alınarak geliştirilen böcek ilk denemesinde birçok yüzeyde başarıyla yürümeyi başardı. Üç bacağını aynı anda hareket ettirebilen Hector, insan müdahalesi olmadan yürüdüğü yüzeyleri tespit edebiliyor ve nasıl hareket edeceğini hesaplıyor.

Robo-böcek test uçuşunda

ABD ve DARPA tarafından geliştirilen uzaktan kumanda ile kontrol edilen böcek istenen yöne uçuruldu.


Boyları 2 cm ile 20 cm arasında değişen üç kabuklu ve kanatlı böcek türü kullanıldı. Beyninde kanatları kontrol eden sinir merkezlerine elektrotlar yerleştirilerek uçuş sırasındaki kas hareketleri simüle edildi.

Dünyanın en küçük robotu RoboBee



Harvard Üniversitesi bilim insanları tarafından üetilen mini robot robot teknolojisi alanında bir çığır açtı. RoboBee bir böcek büyüklüğünde, uçabilen ve dünyanın en küçük robotu!

Cihazda kamera taşıdığından aynı zamanda dünyanın en küçük dronu! Ve bu cihazın kullanım alanı oldukça fazla. Örneğin;
- çevreye verilen zararları takip etmede
- arama kurtarma çalışmalarında (özellikle doğal afetlerde)
- hatta insanların mahrem alanlarına girebilmesi vb. gibi pek iyi veya kötü işlerde kullanılabilir.

Su Üstünde Yürüme Yeteneğine Sahip Dünyanın İlk Mikro Robotu Yapıldı

Tıpkı bir su böceği gibi su üstünde yürüme, zıplama ve ileri doğru sıçrama yeteneğine sahip dünyanın ilk mikro robotu yapıldı.


Daha önce de su üstünde yürüyebilen robotlar üretilmiş olmasına karşın, bu robot diğerlerinden farklı olarak, su üstünde zıplama ve ileriye doğru sıçrama yeteneğine de sahip bulunuyor. 

Suda Zıplayan Mikro Robot

Harvard ve Seul üniversiteleri tarafından ortak yapılan çalışmada su üzerinde hareket edebilen hatta neredeyse hiç su sıçratmadan zıplayabilen böcek robot geliştirdi.

Bu böcek robot, su yüzeyini bozmadan ağırlğının 16 katı güç ortaya koyarak sıçrıyor. Böcek robotun uzunluğu 1 cm’ den kısayken, ağırlığı 1 gramı bulmuyor.




Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder