İnsansız Hava Araçlarında Yeni Dönem - ANKA-S


Terör örgütlerinin korkulu rüyası insansız hava araçlarında yeni aşamaya geçiliyor. ANKA-S yeni özellikleriyle yıl sonu Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek. Uydu kontrollü uçuş yapabilen ANKA-S Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından geliştirildi. Aracın kısa bir süre içinde kabul aşamasına geçmesi bekleniyor. Uydu kontrollü uçuş testlerin tamamlanmasıyla kalifikasyon ve kabul testleri de tamamlanmış olacak.

ANKA-S'nin özelliklerine gelecek olursak, en önemli özelliği uydu haberleşmesiyle uçurulabilmesi. Ankara’daki Komuta Kontrol Merkezi’nden yönetilebilecek olan ANKA-S’de bulunan telsiz ve ağ haberleşme sistemleri türk yazılım mühendislerini yazdığı milli kriptolu sistemlerle korunuyor. Binlerce kilometre uzaklıktan kontrol edilebiliyor ve 24 saat havada kalabiliyor. Gece ve gündüz kamerasıyla hem gece hem de gündüz şartlarında uzak mesafelerden insan ve araç tespitini yapabiliyor.
Hava durumları ve çevresel koşullara ise oldukça dayanıklı.
On adet ANKA-S’in teslim edilmesinin ardından bundan böyle toplam 48 tane İHA ve SİHA operasyonel olarak gökyüzünde uçacak.

Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder